Friday, May 28, 2010

song's contest!

emm..logo sudah adA,moto pom dah ada..ap kate kite menjadi komposer lak?
sound interesting right..^_>
ok..kepada syokterlebih team korang bleh laa mengambil borang dengan hanmean untuk menyertai dis program..
hadiah tempat pertama akan memenangi rm 100.amacam??





WAIT!! im just joking..

syokterlebih akan menjadi meriah dengan adenye lagu tema mereka kan?
so,kepada semua sykterlebih team,especially kepada kaum adam anda boleh laa menjadi komposer dan mereka cipta lagu..eh,kaum hawa nak reka pom xpe..dialu-alukan.


ciri-ciri yg dikehendaki:
1~ lagu mestilah bersesuaian dgn syokterlebih
2~ hendaklah menggunakan bahasa yg mudah difahami & diikut
3~muzik mestilah up-to-date

ok?very easy measy kn??

so,apa tunggu lagi..jom kita bersama-sama mencari idea..

p/s: kepada sesapa kaum hawa yg hanya pandai menulis lirik..xpe..hantarkan shaje.melodi
akan dicipta oleh kaum adam.kuang3..^^

Friday, May 21, 2010

SOME TIPS FOR CHEMISTRY

Nie ad beberapa tips untuk ingat formula2 kimia... tapi tak thulah kalau ni berguna...




1. CARA NAK INGAT 20 UNSUR PERTAMA



H(Hydrogen) : Hati

He(Helium) : Herman

Li(Lithium) : Luka

Be(Berryllium) : Berdarah

B(Boron) : Bila

C(Carbon) : Cinta

N(Nitrogen) : Nya

O(Oxygen) : Out

F(Ferum) : For

Ne(Neon) : Nency

Na(Natrium/Sodium) : Nazira

Mg(magnesium) : Mahu

Al(Aluminium) : Alwi

Si(Silicon) : Simpan

P(Phosphorus) : Paket

S(Sulphur) : Serbuk

Cl(Chlorine) : Chlorine

Ar(Argon) : Arman

K(Potassium) : Kasih

Ca(Calcium) : Cayang




2. CARA2 NAK INGAT CHARGE


Group 1 : 1+

Group 2 : 2+

Group 13 : 3+

Group 14 : 4-

Group 15 : 3-

Group 16 : 2-

Group 17 : -1

Group 18 : No charge




3. INGAT SUSUNAN ELEMENT2 DI ATAS DALAM PERIODIC TABLE


sebab-sebab perlu ingat:

# dpt tahu element 2 trltak kat group berape
# dpt thu period yg ke berape
# dpt thu charge
# dpt thu metal, semi metal or non-metal
# dpt thu sesetengah element2 yg trdapt dlam group 1,2,13,14,15,16,17 n 18




4. PROTON NUMBER JUST INGAT ELEMENT2 DI ATAS MENGIKUT URUTAN



That's all from me.... harap2 berguna untuk semua...
Just want to help in chemistry...
These are all I know and I want to share with you all..
Kalau ad kesilapan harap dimaafkan..
Jangan lupa hafal masa cuti ni....
Cuti2 jugak tapi jangan tinggal terus buku...
Perjalanan kita masih jauh lagi....

syok terlebih crew

video


syok terlebih crew dengan bangganya mempersembahkan drama king versi syok sendiri!
diterajui oleh 3 anak teruna yg msih bujang:

joe: vokalist
iqbal: guitarist
wafi: drummer


dan cerita yang sangat menyayat hati..

malangnya selepas shaja selesai persembahan mereka
gitar STC terpaksa dimasukkan ke icu kerana mengalami kecederaan..beberapa hari selepas itu,gitar tersebut menghembuskan nafas terakhir di tangan guitarist sendiri..vokalist sangat sedih dan sebak.gitar tersebut selamat disemadikan dan ahli2 syok terlebih crew menyiram air bunga raya..maka tamatlah kisah gitar STC.

p/s penaja: harap dapat digantikan dengan gitar baru..dan sentiasa tabah menghadapi dugaan..yg hidup pasti mati..sekian...

Thanx to Wafi


Hehehe..this entry khas ditujukan untuk Wafi sebab akhirnya our SyokTerlebih ada logo..^__^

Jeng jeng jeng...


....................................
.....................................
....................................
....................................
.....................................
....................................
....................................
.....................................
....................................
....................................
.....................................
....................................
....................................
.....................................
....................................
....................................
.....................................
....................................
....................................
.....................................
....................................




Well..selepas nie akan lebih syok when hanmean edit nanti..hehehe..wait n see..

Tapi these a few question untuk Wafi:
1-apa maksud bunga ros?
2-A1 ditujukan untuk 11A+ ke?
3-Apa T5 tu?

that's all..terima kasih daun keladi..

satu lagi..Bila Nak Ada Pic Ustazah Fauziah nie..ANYBODY???

Thursday, May 20, 2010

teacher's day

selamat hari guru kepada semua guru2 di alfalah dan di seluruh dunia laa..happy teachers day!!
sekolah al falah seperti biasa telah menyambut hari guru dengan meriah sekali..antara babak2 yg sempat dirakam oleh ahli syokterlebih:


p/s:gmbar bonda xdapat di curi..jika ahli2 lain mpunyai gmbr bonda sila postkan di sini..



seloka :

cikgu adnan memakan jambu,

makan bersama cikgu fauziah,

hari ini menyambut hari guru,

tibalah masa membari hadiah.

syokterlebih team brgaya dengan hsil karya........



cikgu biology


teacher english

ustaz pqs
p/s: ain yg bg..ekkeke..




cikgu fadie tersengih menerima hadiah^^
our pengetua



our beloved cikgu chemistry & cikgu sejarah





cikgu physics





ustazah bahasa arab




ustazah al quran





teacher add math.




acara dimulakan dengan~~>





tarik tali gergasi:
yo~daa ready blom??





yarghhhhh!!! mau terkucil ku dsini



peeling the apple:






acara kasut boot phua chu kang:
seludup boot phua chu kang!!



cepat lari dik..lari2..


sgt bersemangat hingga berkaki ayam



acara bowling kelapa:

















pengetua bersiap sedia





bersama buah kelapanya.













































hiyarghhh!!
dgn scre x lnsg aircon trbukak..^^








pembungkusan mumia:
sukar dicari!!! pocong bertanduk..


perhimpunan mumia sedunia!



lumba basikal:
mat rempit berbasikal




ratu solekan:
calon2 miss universe.sila mengundi!taip STC10
untk mngundi scara pukal.




miss world 2010




aisyah & ct menjadi juri x rasmi..














rampas kerusi:


















nasyid perempuan:










silat:







nasyid lelaki:



Tuesday, May 11, 2010

AttEntion to SyoKTerlebih!!!

TAHUKAH ANDA LOGO APAKAH INI???


Ini adalah logo 5ST 2010..so..tak acilaa  macam nie..jom buat competition..x pun berpakat untuk buat logo untuk kelas kite..

syarat-syaratnya
-mesti happening
-mesti ade kaitan dengan syok terlebih
-lebih power dari 5st punye ok!

Biasanya banin lebih aktif bab-bab mereka cipta nie..sila ambil perhatian ya!

*Satu lagi..gambar ustazah Fauziah belum ada..sape2 tolong ambilkan ya!